Het boek

Mijn vakantiereisboek ‘Het is hier geweldig…’ ligt nu in de boekwinkels en is hier online te bestellen. Het boek telt 144 pagina’s en zestig foto’s en is uitgegeven door Tirion in Baarn.

Voorwoord

‘Het is hier geweldig!’ Een opmerking die je tijdens de vakantie vaak hoort, of zelf in de mond neemt. Maar ook als iets tien keer niks is komen deze woorden met een cynische ondertoon regelmatig voorbij. Dit boek is een bonte lappendeken van lief en leed, top en flop.

De website www.zoover.nl vormt de basis van het boek. Op de site staan ruim 250.000 vakantiebeoordelingen van 70.000 accommodaties door en voor vakantiereizigers. De meest bijzondere ervaringen zijn uitgewerkt in korte interviews. In veel gevallen geïllustreerd met een eigen vakantiekiek.

Een speciale oproep op de site heeft eveneens bijzondere vakantiebelevenissen opgeleverd. Daarnaast ben ik zelf op zoek gegaan naar mensen met een bijzondere reiservaring. Het resultaat is zestig uiteenlopende belevenissen; Ontroerende momenten en bijzondere ontmoetingen, maar ook verschrikkelijk vakantieleed.

Op de website zijn tal van polls geplaatst met uiteenlopende vragen die betrekking hebben op de vakantie- en reisbeleving. De uitslagen zie je verspreid door het boek terug. Dat geldt tevens voor de vele supertips die werden ingestuurd.

Eén persoonlijke tip wil ik jullie op voorhand niet onthouden:

Het gaat in het leven niet om het bereiken van de eindbestemming, maar de reis er naar toe!

Raph Schouten